Siirry suoraan sisältöön

LASTENMAATILA PIKKUPIHA

Pikkupiha on Raudanmaan kyläosuuskunnan ylläpitämä lastenmaatila, joka tarjoaa eläinelämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin ympäri vuoden.

Pikkupihalla asustaa monenlaisia tuttuja, sekä vähän harvinaisempiakin eläinystäviä. Nimensä mukaan Pikkupihan eläimistä monet ovat kooltaan miniatyyrikokoa. Meillä asustaa Amerikan miniatyyrihevosia, Afrikan kääpiövuohia, Välimeren miniatyyriaaseja, sekä ihan oikean kokoisia lampaita, sekä kaksi laamaa. Kesäaikaan lauma täydentyy vapaana kulkevilla kanoilla ja ankoilla. Piha-alueen punaisessa tuvassa, eli Sammalistossa asustaa hauskasti sirkuttava lauma pörröisiä pupuja ja iloisesti vipeltäviä marsuja.

Kaikkia näitä kaveruksia pääset tapaamaan Pikkupihan pääsylipulla. (yli 2v.) Raudanmaan kylätalon leikkialue, luistelukenttä, sekä läheinen hiihtolatu ovat ilman pääsymaksua vapaasti  käytettävissä.

Pääsylipun voi ostaa ennakkoon täältä: LIPUT VERKKOKAUPASTA tai kahvila Mäyrän kassalta.

Raudanmaan kyläosuuskunta hoitaa, ylläpitää ja kunnostaa Pikkupihaa talkootyönä. Lipputulot ovat meille tärkeitä, jotta voimme huolehtia eläimistä ja kehittää paikkaa jatkuvasti.

Täältä löydät ajantasaiset AUKIOLOAJAT Pikkupiha ja kahvila Mäyrä ovat aina avoinna samaan aikaan. Kahvila Mäyrästä löydät monenlaista purtavaa, jos nälkä tai jano retkellä yllättää.

Lastenmaatila Pikkupihalla ja Pupulassa saat vierailla pääsylipun maksettuasi, niin kauan kuin haluat! Eläinten aitauksiin ei kuitenkaan saa mennä. Voit halutessasi varata ohjatun Pikkupiha kierroksen, jolloin sinulla on mahdollisuus käydä tapaamassa kaikkia Pikkupihan eläimiä, ihan niiden aitauksessa asti meidän eläintenhoitajiemme kanssa.

Jokaisella Pikkupihan eläimellä on omanlaisensa ruokavalio ja väärä ruoka saattaa aiheuttaa niille sairautta. Pupuille ja marsuille saa antaa vihreitä kasviksia ja porkkanaa. Lampaat ja vuohet pitävät kuivasta leivästä, mutta niille saa antaa vain pieniä paloja kerrallaan. Poneille ja aaseille EI SAA ANTAA leipää, sokeria, omenaa, porkkanaa tai runsaasti vihreää heinää. Tämä saattaa sairastuttua hevoseläimet kaviokuumeeseen, jolle toiset yksilöt ovat herkempiä kuin toiset. Ethän syötä eläimille muuta, kuin ruokaa, jonka antamiseen olet saanut luvan, kiitos!

Voit ostaa pääsyliput, kausikortit etukäteen myös VERKKOKAUPASTA.

Pikkupihan eläimet ovat tottuneet ihmisiin ja toimimaan esimerkiksi apuna kuntoutuksessa. Toivotammekin tervetulleeksi Pikkupihalle myös sellaiset kävijät, joille eläinkontaktien hankkiminen sairaudesta tai vammasta johtuen voi normaalisti olla haastavaa. Kuntoutusalan yrittäjät tai toimijat voivat myös vuokrata eläimiämme kuntoutustyönsä tueksi.

Tervetuloa!

Raudanmaan kyläosuuskunta

Soita: 0400 990875
Sähköposti synttärivarauksille: tilavaraukset.raudanmaa@gmail.com

Osoitteemme:
Ponsantie 1269
36340 Tohkala

 

 

Views: 3777